ENDÜSTRİYEL İLİŞKİLER DERSİNİ ALAN KİMYA LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE
  1. Endüstriyel ilişkiler dersi; sanayide yönetici veya uzman pozisyonlarında bulunan kişilerin üniversite-sanayii işbirliğinin sağlanması ve mezun olma aşamasındaki öğrencilere iş hayatına ait özgüvenin kazandırılması amacıyla VII. ve VIII. yarıyılı ders programında olan zorunlu bir derstir.
  1. Bu dersin kapsamı içinde; çeşitli sanayi dallarından gelen yöneticilerin öğrencilere ülkemizdeki çalışma konularını, kimya sanayiine verdikleri hizmeti, sektöryel beklenti ve sorunlarını, kuruluşlarında görev alan kimyager ve kimya mühendislerinin istihdam pozisyonlarını  aktarmaları yer almaktadır. Ayrıca ders kapsamında çeşitli kuruluşlara teknik geziler düzenlenecektir.
  1. Öğrenciler dönem içersinde birinci vize haftasına gelen ders gününde bir ara ödevin (ÖdevI) yanı sıra  ikinci bir  ödev hazırlayarak dönem sonu ödevi (Ödev II) olarak  teslim edeceklerdir.  Bu ödevlerde tüm seminerlerin ve teknik gezilerin ısığında  kazanılan  bilgi ve deneyim ve bu deneyimin sanayiye yönelik kişisel hedef ve beklentiler ile karşılaştırılmasıyla üretilen kişisel yorum, düşünce ve öneriler ifade edilecektir. Bu ödevler  incelenerek değerlendirilecektir.
  1. Öğrencilerin çeşitli sanayi dallarından gelen yöneticilerle bireysel iletişimler kurarak kimya sanayiinin farklı alanları ile ilgili beklentileri üzerinde bilgi edinme fırsatı sağlayan yönetici seminerlerinin ve teknik gezilerin tümüne katılmaları zorunlu olup, seminerlere devam durumları ile dönem içi ve dönem sonu olmak üzere iki adet  ödevi hazırlayarak teslim etmeleri,  “Endüstriyel ilişkiler’’ dersinden  başarılı olmalarının  koşuludur.

 

Ders 22.02.2017 saat:13:00’ de B2-A08 No’lu derslikte başlayacaktır.